Terug

Dit moest ons jaar worden…

“Wat wij in het begin misten was structuur. We werkten veel, haalden genoeg omzet, maar er bleef onderaan de streep te weinig over.” Voor Kevin Buitenkamp, mede-eigenaar van Plameco Ommen (franchise van Plameco Vakbedrijf B.V.), was het duidelijk dat dit anders moest. Het was tijd voor structuur en regelmaat. “Vechtdal Accountants heeft ons hier goed bij geholpen, maar zij moesten in het begin overal achteraan bij ons. Dat werkte niet. Eind 2020 hebben we samen met Rob een plan gemaakt voor 2021. Alles op de schop of serieus overwegen om te stoppen. Hoe dan ook, 2021 móést ons jaar worden!”

Het kon zo niet verder…

“Tijdens de start van het bedrijf en de eerste jaren daarna hadden we nagenoeg geen structuur en vonden we het lastig om de administratie goed bij te houden. We hadden een prima boekhouder, maar we vonden het vooral veel werk om alles te verzamelen. Het liep gewoon niet lekker. Uiteindelijk maakten we de overstap naar Vechtdal Accountants. Toen we eind 2020 het plan voor 2021 gingen maken was Rob eerlijk en gaf aan dat het anders moest. Het bedrijf kon gewoon niet verder op deze manier. Vanuit Plameco kregen we tabellen waarin de omzet en de winst werden berekend. De omzet haalden we zeker, maar we hielden nooit de berekende winst over. We vroegen ons serieus af of we moesten stoppen.”

“Gelukkig vonden we de oplossing en hebben we sinds onze overstap naar Vechtdal Accountants het volgende aangepakt: overstappen op het digitale boekhoudsysteem Yuki, een duidelijk plan maken voor de toekomst en investeren. Deze combinatie zorgt voor structuur, rust en meer winst!”

Investeren

“In het plan van 2021 kregen we het advies om te investeren. Daarbij hebben we ingezet op uitbreiding van het kantoor en uitbreiding in personeel. Rob houdt ons bij de les. Hoe krijgen we onze uren op de juiste manier gefactureerd en welke tarieven moeten we daarbij hanteren? Zijn er kosten te hoog, dan bespreken we dat en proberen we dat te veranderen. Binnenkort bespreken we met hem hoe we nu verder moeten gaan in 2022. Dan werken we een plan uit waarbij we verschillende scenario’s opstellen. Als we investeren wat levert dat dan op? Maar ook als we niet uitbreiden wat zijn dan de gevolgen? Samen kijken we naar de toekomst en wat voor ons realistisch is.”

Van papierwerk naar digitaal

“In 2017 gingen we over naar Vechtdal Accountants en zij vertelden ons over Yuki, een digitaal boekhoudsysteem. Dat leek ons wel wat. Yuki bracht veel verandering. Je kunt overal en altijd op elk device een bon of factuur inschieten en dat wordt in het systeem opgeslagen, ideaal!

Onze collega op de administratie heeft een eigen e-mailadres en kan nu makkelijk alles in het systeem boeken. Zo gaan mailtjes niet verloren en houden we alles gestructureerd bij.”

We trekken ons eigen plan

“Dankzij Rob kwamen we erachter dat we ons eigen plan moeten trekken. Sindsdien kopen we beter in, is de werkdruk minder hoog en houden we meer winst over. Onze omzet is in vergelijking met vorig jaar flink gestegen, dat hadden we zeker niet gedacht!”

Rob neemt echt de tijd

“Het is fijn om samen te werken met een lokaal bedrijf. Het contact is goed en er is wederzijds vertrouwen. Rob neemt echt de tijd om ons te helpen en is erg goed bereikbaar. Hij geeft goede tekst en uitleg als je iets niet snapt.”

Patrick Schuurman, mede-eigenaar van Plameco Ommen, werkt zelf minder met Yuki. Als hij iets niet kan vinden, dan loodst Rob hem door het systeem heen. “Je hebt altijd het gevoel dat Rob de tijd neemt. We gaan nu zelfs een stapje verder en stellen niet alleen zakelijke vragen, maar ook ten aanzien van onze privé financiën bespreken we hoe we de zaken het best kunnen aanpakken. Hij geeft altijd een reëel beeld van de mogelijkheden.”

Plameco Ommen

“Patrick en ik werken al vanaf onze 16e samen. Eerst in de bouw bij verschillende aannemers en later als zzp’ers. In 2014 kwam Plameco op ons pad. Zij zochten een vestiging in deze regio en zo zijn we in september 2014 begonnen. De jaren erna waren er pieken en dalen. Er was dus zeker geen sprake van continuïteit. Door de nieuwe koers en de hulp van Vechtdal Accountants hebben we er nu twee medewerkers bij en hebben we meer grip!”

Plameco levert en monteert spanplafonds, lijsten, verlichting en akoestiek voor bedrijven en nieuwbouwprojecten. Plameco Ommen bedient de regio Ommen, Deventer en Hardenberg. In 2022 komt de Regio Twente daar ook bij.

Samenwerken?

“Geen onderneming is hetzelfde. We willen graag kennismaken met jou en je bedrijf.
We starten daarom altijd met een goede kop koffie!”

Wil je kennismaken met ons?

Neem contact op